Hírlevél újdonságainkról

Médiatámogatók

Könyv adatlap

Mike Oldfield: Amarok - Önéletrajz
Mike Oldfield: Amarok - Önéletrajz
Bolti ár: 3990 Ft
Kedvezmény: 0%
Online Ár: 3990 Ft

Kiadó: TranzPress Kft.

Kötés: puhakötés

Terjedelem: 316 oldal

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2013

ISBN: 978963086594-4

 

A brit zeneszerző 1973-ban robbant be a köztudatba a Tubular Bells című instrumentális opusszal, melyből néhány év alatt 17 millió példány fogyott el, és azóta is a világ legeladottabb lemezei közé tartozik. A világhírű Ördögűző című film betétdalául is szolgáló lemez óriási sikere nemcsak a zenészt, hanem az akkor még fapados kiadót, a Virgint is elindította világhódító útján.

Mike Oldfield a rock, a klasszikus és világzene elemeit ötvözi hangszeres műveiben, de már első lemezének zenei hangzása és rendszere is összetéveszthetetlen. Zenei megoldásai egyediek, és bár elismert művész, életműve még nem találta meg méltó helyét a zenetörténeti pantheonban.

Kifinomult muzikalitása, többszörösen polifonikus és poliritmikus, összetett, de ugyanakkor romantikus zenei elképzelései, hangszeres virtuozitása a legnagyobb újkori zeneszerzők közé sorolja alakját.

29 nagylemez, nagysikerű filmzenék, teltházas koncertek az Edinburgh-i várban, a londoni Lovastestőrségi dísztéren, világkörüli turnék, egy teljesen egyedi stílus megalapozása - hosszan lehetne sorolni Oldfield érdemeit.

Ez a könyv mégsem zenei munkásságáról szól elsősorban, hanem lelki és mentális küzdelmeiről, amelyek megkeserítették életét. Gyerekkorában alkoholista édesanyját korán elveszíti, természete befelé forduló. Súlyos pánikrohamokkal és depresszióval küzd, majd egy "exegezis" nevű csoportterápián talál újra magára, és kezdi el rendezni önmaga és a külvilág viszonyát. A pszichoanalízist kiegészíti a terápia egy hagyományosabb formája: a művészet.

A könyvből származó nyereséget az első két év során Oldfield egy mentális betegeket segítő szervezet (SANE) támogatására fordította.

Szállítási határidő: 1-3 munkanap

 

„A LEMEZKIADÁS ÉLŐ LEGENDÁJA”  (THE TIMES)


„KÉTSÉG NÉLKÜL A TUBULAR BELLS AZ EGYIK LEGKÜLÖNLEGESEBB LEMEZ, AMIT RÁDIÓBAN VALAHA IS LEJÁTSZOTTAM.”  (JOHN PEEL, BBC RADIO)

 

„A TUBULAR BELLS NÉLKÜL NEM SZÜLETETT VOLNA MEG A VIRGIN-BIRODALOM. MIKE OLDFIELD SZTORIJA VALÓSZÍNŰLEG A LEGKÜLÖNÖSEBB SAGA A ROCK TÖRTÉNETÉBEN.”  (RICHARD BRANSON – VIRGIN, ALAPÍTÓ ELNÖK)

 

„HA MIKE-KAL DOLGOZOL, KÉSZÜLJ FEL, HOGY A MAXIMUMOT KELL KIHOZNOD MAGADBÓL, RÁADÁSUL ÚGY, AHOGY Ő SZERETNÉ. EGY MEGRÖGZÖTT PERFEKCIONISTA.”  (BARRY PALMER, ÉNEKES)

 

„ZENÉJÉT KÉT HANGRÓL FEL LEHET ISMERNI. MIKE OLDFIELD A ZENETÖRTÉNET RITKA ERŐS EGYÉNISÉGE.”  (DAVID BEDFORD, ZENESZERZŐ)

 

Cikkek, recenziók:

"Mike Oldfield maga írja le az életét" - Kritika a librarius.hu-n

Mike Oldfield: Amarok - a Klubrádió ajánlója

Hallgassa meg Klubrádióban elhangzott két beszélgetést a könyvről itt és itt!

Hallgassa meg a Jazzy Rádióban elhangzott könyvajánló beszélgetést itt!