Hírlevél újdonságainkról

Médiatámogatók

Könyv adatlap

Stefan Kornelius: Angela Merkel - Az életrajz
Stefan Kornelius: Angela Merkel - Az életrajz
Bolti ár: 3990 Ft
Kedvezmény: 0%
Online Ár: 3990 Ft

Miközben az eurózóna történetének legsúlyosabb válsága zajlik, Angela Merkel a kontinens legfontosabb politikusává vált. Feszülten figyeli az egész világ, mit tesz az övezet vezető gazdaságának első embere Európa megmentéséért. Életrajzából megismerhetjük a kosztüm mögött rejtőző embert: a lányt, aki fiatalon elstoppolt Tbiliszibe, és a politikusasszonyt, akit nem sokkal később díszvacsorán látott vendégül a Fehér Ház. Megtudhatjuk, hogyan jutott egy keletnémet származású fiatal a világpolitika csúcsára, és megismerhetjük, hogyan tartja pozícióját stabilan immár harmadik kancellári ciklusa alatt az erősen férfiak uralta német politikai elit világában.

Stefan Kornelius magával ragadó könyve bemutatja, miként formálta Merkel világnézetét családi háttere és ideológiai meggyőződése, és milyen viszony fűzi a kancellárt David Cameronhoz, Barack Obamához vagy Vlagyimir Putinhoz.

A szerző a Süddeutsche Zeitung külpolitikai rovatvezetője, a kancellárhoz 25 éves ismerettség fűzi. Először 1990 elején találkoztak, amikor a szerzőt Kelet-Berlinbe küldte a lap, hogy tudosítson az átalakulásokról. Merkelt ebben az időben választották a Demokratikus Ébredés (Demokratische Aufbruch) szóvivőjévé. Kornelius hosszú évekig töltötte be a CDU külpolitikai tudósítói posztját, és kettejük személyes kapcsolata nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Kornelius egy hiteles és érdekfeszítő karakterrajzot alkothasson a kancellárasszonyról. A könyv életrajzi szála mellett erős a külpolitikai vonulat is, mely segíti a hazai olvasót abban, hogy megértse Magyarország legfontosabb gazdasági partnerének európai uniós stratégiáját és külföldi kapcsolatainak rendszerét.

Angela Merkel és Donald Tusk lengyel miniszterelnök személyesen is részt vettek a könyv 2013 tavaszi berlini bemutatóján. A könyv exkluzív abban az értelemben, hogy tartalmaz egy, a szerző által a magyar olvasókhoz írt előszót, illetve frissített tartalommal van ellátva a német könyv megjelenésétől számított egy év legfőbb eseményei vonatkozásában.

 

konyvbemutato.jpg 

 

Fent: Angela Merkel, német kancellár, Stefan Kornelius, a könyv szerzője és Donald Tusk, lengyel miniszterelnök a könyv tavalyi bemutatóján Berlinben.

 

Az életrajz magyar fordításban 2014. szeptember 22-étől már kapható a magyar könyvesboltokban. A kötet magyar bemutatója pedig 2014. október 14-én 17.00 órakor lesz a Nyugati téri Alexandra könyvesboltban.

A könyvet bemutatja:

Aczél Endre – újságíró, külpolitikai elemző
Kiszelly Zoltán – politikai elemző
Uzoni Eszter – moderátor, műsorvezető

Felvezetőt mond Szalay-Berzeviczy András, a TranzPress ügyvezetője.

 

 

Szállítási határidő: Jelenleg nincs már raktáron. Előrendelhető!

 

A LEGÉRDEKESEBB IDÉN MEGJELENT POLITIKAI TÁRGYÚ KÖNYV. HASZNOS ISMERETANYAGGAL ELLÁTOTT, RENDKÍVÜLI ÉLESLÁTÁSSAL MEGÍRT MŰ.”  (DIE ZEIT)

 

„KORNELIUS MERKEL-ÉLETRAJZA SEGÍT MEGÉRTENI, HOGYAN LESZ VALAKI EGY SZŰKSZAVÚ, KELETNÉMET FIZIKUSBÓL EURÓPA POLITIKAI NAGYÁGYÚJA ÉS A VILÁG LEGBEFOLYÁSOSABB ASSZONYA.”  (THE FINANCIAL TIMES)


„EGY TARTALMAS ÉLETRAJZ A NÉMET KÜLPOLITIKÁRÓL ÉS MERKEL DÖNTÉSHOZÓI FOLYAMATAIRÓL. KORNELIUS, ÚJSÁGÍRÓI PÁLYAFUTÁSA 1989 ÓTA SZOROSAN ÖSSZEFONÓDIK A KANCELLÁRASSZONY PÁLYÁJÁVAL, ENNEK KÖSZÖNHETŐEN RENDKÍVÜL TANULSÁGOS KORDOKUMENTUMOT AD AZ OLVASÓ KEZÉBE.”  (THE GUARDIAN)

 

„STEFAN KORNELIUS SEGÍT MEGLÁTNI A KANCELLÁR MÖGÖTT AZ EMBERT.”  (THE TIMES)

 

„A SZERZŐ SOKAT KÖSZÖNHET ANNAK, HOGY HOSSZÚ ÉVEKEN ÁT MERKEL KÖZVETLEN KÖZELÉBEN DOLGOZHATOTT.”  (WEINER ZEITUNG)

 

Cikkek, recenziók:

A könyvet kiadói üzletágunk vezetője, Szalay-Berzeviczy András ajánlja az InfoRádión. Hallgassa meg itt!

Hallgassa meg a könyv fordítójával készített beszélgetést az InfoRádióban itt!

A Klubrádió Könyvklub című műsorában könyvkiadónk vezetője mesél a könyvről. A beszélgetést itt hallgathatja meg.

Olvassa el Dési András írását könyvünkről és Stefan Korneliusszal készített interjújáról a Népszabadságban!

Az Origo Kultúra rovatában olvashatnak beszélgetést a könyvről Szalay-Berzeviczy Andrással.

Berkó Pál írását a könyvről a 168 Óra 46. számában itt olvashatja el.