Hírlevél újdonságainkról

Médiatámogatók

Könyv adatlap

Címlapon Magyarország 1848 - 2020
Címlapon Magyarország 1848 - 2020
Bolti ár: 11900 Ft
Kedvezmény: 16%
Online Ár: 10000 Ft

Kiadó: TranzPress Kft.

Kötés: keménytábla, matt műnyomó

Terjedelem: 360 oldal

Méret: 220 mm x 300 mm

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2021

Súly: 1950 gr

Belívek: 135 g műnyomó

 

"Magyarország ezer éve Európa és a nyugati világ része. A rólunk alkotott nemzetközi véleményt és történelmünk sorsfordító pillanatait nagymértékben alakítja a hazánkkal kapcsolatos külföldi sajtó. Magyarország az utóbbi közel másfél évtizedben erősen tematizálja a nyugati médiát. A TranzPress Kiadó áttekintette hazánk sajtójelenlétét történeti vetületben. Ehhez egy többéves gyűjtőmunka párosult, melynek köszönhetően közel 400 magyar vonatkozású külföldi címlapmegjelenést és további 400 vezércikket, publicisztikát gyűjtöttek össze az 1848-as szabadságharctól 2020-ig hazánkról. A könyv bemutatja, hogy mely hazai történelmi események, személyek és eredmények érték el a világsajtó ingerküszöbét annyira, hogy a legnevesebb nemzetközi periodikák legértékesebb felületüket; a címlapjukat szánták a történet bemutatására. A kötet szerzői Tölgyessy Péter, Romsics Ignác, Hermann Róbert, ifj. Bertényi Iván, Eörsi László, Valuch Tibor és Szalay-Berzeviczy András."

 

 

 

Szállítási határidő: 14 napon belül
  • Ajánlások

MAGYARORSZÁG ÁLLANDÓ HÁTRÁNYBAN VOLT MIND KAPCSOLATRENDSZERÉT, GEOPOLITIKAI JELENTŐSÉGÉT  ÉS TŐKEEREJÉT TEKINTVE, HOGY JÓ MÉDIÁT KAPJON A TÖRTÉNELEM SORÁN. ” 

(ORMOS MÁRIA, Széchenyi-díjas történész, egyetemi tanár)

 

A MAGYAR MÚLTRÓL ÉS JELENRŐL KIALAKULT KÉP ÁLTALÁBAN KÉT VÉGLET  A LELKES CSODÁLAT ÉS A TÚLZÁSOKKAL TELI KRITIKA KÖZÖTT HULLÁMZIK. E HIÁNYPÓTLÓ KÖNYVBEN BEMUTATOTT ÉS ELMESÉLT NEMZETKÖZI CÍMLAPOK IS EZT BIZONYÍTJÁK."

(JESZENSZKY GÉZA, történész, egyetemi tanár, az Antall-kormány külügyminisztere)