Hírlevél újdonságainkról

Médiatámogatók

Könyv adatlap

Julian Assange: A letiltott önéletrajz - A WikiLeaks-alapító története
Julian Assange: A letiltott önéletrajz - A WikiLeaks-alapító története
Bolti ár: 3990 Ft
Kedvezmény: 0%
Online Ár: 3990 Ft

Kiadó: TranzPress Kft.

Kötés: puhakötés

Terjedelem: 370 oldal

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2013

ISBN: 978963086593-7

 

Az ausztrál származású, 42 éves botrányhős Wikileaks-alapító 2010-ben szerződést kötött egy brit kiadóval önéletrajzának megírására. Több hónapig veszik fel visszaemlékezéseit, majd a szerkesztett kézirat átolvasása után Assange visszalép a mű kiadásától. Ekkorra azonban már átvette a tetemes jogdíjelőleget, amelyet addigra el is költött perköltségeire.

 

A kiadó úgy döntött, hogy 2011 végén megjelenteti a könyvet, mely 17 országban óriási érdeklődést keltett. Assange egyes szám első személyben meséli el, milyen út vezetett gyermekkorától a Wikileaks megalapításán át odáig, hogy folyamatos kiszivárogtatási és kémkedési akciói miatt Amerikában a "világ legveszélyesebb emberének" kiáltották ki.

 A szerző jelenleg a londoni equadori követségen tölti napjait, és politikai karrierjére készül a Wikileaks nevű, napjainkban bejegyzésre kerülő párt élén. Eközben az Egyesült Államok kémkedéssel vádolja,  míg a svéd hatóságok és az Interpol két nő szexuális zaklatásáért akarja bíróság elé állítani.

 Julian Assange számos nemzetközi újságírói díj birtokosa: The Economist – Freedom of Expression Award, Amnesty International Media Award, Le Monde – Man of the Year, Sam Adams Award

 

A szerzőről készült életrajzi filmet 2013 októberében mutatták be The Fifth Estate címmel az amerikai mozikban.

Szállítási határidő: 1-3 munkanap

„AZ AMERIKAIAK TÖBBSÉGE NEM ÉRTI, MENNYIRE FONTOS A WIKILEAKS. FELBECSÜLHETETLEN AZ, AMIT JULIAN A SZÓLÁSSZABADSÁGÉRT TETT.”  (OLIVER STONE, FILMRENDEZŐ)


„BÁRKI, AKI ILYEN ÖNFELÁLDOZÓ BÁTORSÁGGAL VÉDI A DEMOKRATIKUS ALAPJOGOKAT, ELISMERÉST ÉRDEMEL, NEM PEDIG MEGHURCOLTATÁST ÉS BÖRTÖNT.”  (NOAM CHOMSKY, NYELVÉSZ, FILOZÓFUS)

 

„TELJES MÉRTÉKBEN TÁMOGATOM JULIAN ASSANGE-T, AKI ÚTTÖRŐ SZEREPET JÁTSZIK A KORMÁNYOK ÁTLÁTHATÓSÁGÁÉRT, A SZÓLÁSSZABADSÁGÉRT ÉS AZ INTERNETES SAJTÓ FORRADALMASÍTÁSÁÉRT
FOLYTATOTT KÜZDELEMBEN. JULIAN ÉLHETŐBB HELLYÉ TETTE A VILÁGOT, ÉS AZON BELÜL IS HAZÁMAT, AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKAT.” (MICHAEL MOORE, FILMRENDEZŐ)


„ASSANGE UGYANAZT ÉRDEMLI, MINT AZ ÖSSZES TÖBBI TERRORISTA - HALÁLBÜNTETÉST…”  (JEFFREY T. KUHNER, KONZERVATÍV ÚJSÁGÍRÓ, WASHINGTON TIMES)

 

Cikkek, recenziók:

"Az igazság bajnokai? Az igazság bajnokai?" - A Népszabadság Online cikke

"A fordított kémsztori" - Origo.hu

Hallgassa meg Klubrádióban elhangzott két beszélgetést a könyvről itt és itt.

"Miért vált Julian Assange ellenszenvessé" - Földi Bence könyvkritikája

Hallgassa meg a Muzsikus Rádióban elhangzott beszélgetést a könyvről itt!

Hallgassa meg a Jazzy Rádióban elhangzott könyvajánló beszélgetést itt!